Danse-vignet - Sorø Danseforening Sorø Danseforening - logo

Sorøpar vandt Europacup

Vinderpar med pokal: Anders Odgaard Nielsen og Britt Friis Ryde fra Sorø Danseforening

Anders Odgaard Nielsen og Britt Friis Ryde vandt Europacup i latin ved et stævne i Tyskland.

Det fornemme resultat blev danset hjem i den voksne række Supa Leaque Latin, hvor parret flot og sikkert dansede titlen hjem.

46 dansere og forældre fra Sorø Danse Forening tilbragte Pinsen 2012 i Leer, Tyskland, hvor den 34. Europacup blev danset i både standard og latinamerikanske danse.

88-årig arrangør

Det var danselærer Hans-Günter Schrock-Opitz, der stod for arrangementet, som han, trods sine 88 år havde planlagt i mindste detalje. Imidlertid afgik Schrock-Opitz ved døden 14 dage før stævnet, hvor han havde været Tysklands ældste aktive danselærer. Stævnet blev ikke aflyst, men flot afviklet af hans 2 sønner.

Øvrige resultater for Sorø

Sorøparrene blandede sig også i medaljestriden i andre rækker:

Standard:
Rising Star 8-14 år B række: 2. plads til Julian Ferreia - Julie Jönsson. A række.: 2. plads til Jesper Debel - Cecilie Krytz og 3. plads til Benjamin Rex Overkær - Freya Kretzschmar.

Mesterrække: 3. plads til Gustav Lindholm - Emilie Egegaard. 4. plads til Victor Lindholm - Julie Christensen.

Rising Star 15 - 18 år: 3. plads til Thor Kretzschmar - Mona Nourbakhsh.

Ungdom Supa Leauque 15 -18 år: 2. plads til Hans Kristian Møller - Liv Dyrting.

Voksen Supa Leaque A række: 5. plads til Tobias Ebbe - Line Bahn. Mesterrække 3 plads til Kent Madsen - Emilie Piil.

Latin:
Rising Star 8-14 år: A række: 3. plads til Victor Lindholm - Julie Christensen. 4. plads til Benjamin Rex Overkær - Freya Kretzschmar. 5. plads til Julian Ferreia - Julie Jönsson. Mesterrække: 2. plads Gustav Lindholm - Emilie Egegaard. 7. plads Jesper Debel - Cecilie Krytz.

Ungdom Supa Leaque 15 - 18 år: 3 plads til Hans Kristian Møller - Liv Dyrting.

Voksne Super Leaque, A række: 2 plads til Tobias Ebbe - Line Bahn.

I den efterfølgende mesterrække vandt Anders Odgaard Nielsen og Britt Friis Ryde det egentlige mesterskab og den store pokal med hjem til Sorø.

Efter turneringen gik turen tilbage til Danmark, hvor danserne var hjemme tidlig mandag morgen.

2011: Pokaler til Sorø ved Europacup i Leer

2010: Sorøpar vandt international turnering